استارتاپ

لیست استارتاپ های بلاک چین ۲۰۲۳

زمان مطالعه: 12 دقیقه

این مقاله تحت حمایت قانون حقوق مؤلف می‌باشد. استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

والکس، کارچین، IBL، لوکان و مسافرز جزء استارتاپ های بلاک چین ایرانی و  Science Soft، TraDove، Mintable، ai و Leeway Hertz بهترین استارتاپ های بلاک چین خارجی محسوب می شوند. در ادامه همراه ما باشید تا مهم‌ترین مشخصات و مزایای استارتاپ بلاک چینی را بررسی کنیم.

معرفی استارتاپ های بلاک چین

نحوه کار بلاک چین

 کلمه بلاک به معنای بخش یا واحد مجزا است؛ همچنین کلمه چین را می‌توان به معنای شبکه‌های ارتباطی گسترده در نظر گرفت‌. بنابراین استارتاپ بلاک چین به معنای شرکت نوپایی است که برای تولید محصولات خلاقانه یا ارائه خدمات نوآورانه از شبکه اطلاعاتی بلاک چین کمک می‌گیرد. بلاک چین شامل زنجیره اطلاعاتی گسترده‌ای است که داده‌های متنوع را در بخش‌های جداگانه‌ای ذخیره می‌کند.

بسیاری از مدیران استارتاپ‌های کوچک برای افزایش سرعت پیشرفت خود از فناوری هوشمند بلاک چین استفاده می‌کنند. به عنوان نمونه‌ در هنگام  یک خرید اینترنتی تمام اطلاعات تراکنش (شامل تاریخ انجام معامله) به شکل امضای دیجیتالی در قالب بلاک‌های مشخصی ذخیره می‌شود. بنابراین نام واقعی شما در شبکه‌های اینترنتی وجود نخواهد داشت و احتمال هک شدن اطلاعات هویتی و دستکاری داده‌های موجود کاهش می‌یابد. بنابراین سیستم بلاک چین به عنوان یک شبکه آنلاین برای ثبت داده‌های شخصی کاربران به شکل ایمن است. سیستم بلاک چین به عنوان یکی از بهترین شبکه‌های اینترنتی برای تبادلات مالی شناخته می‌شود؛ زیرا این بستر هوشمند قدرت پردازش بسیار بالایی دارد.

کشورهای پیشرو در حوزه بلاک چین

  • ژاپن
  • ایالات متحده
  • نیجریه
  • چین
  • امارات
  • لوکزامبورگ
  • استونی
  • استرالیا
  • مالت
  • سوییس

بهترین استارتاپ های بلاک چین خارجی

کاربرد بلاک چین در دنیای امروزی گسترش یافته است و بسیاری از استارتاپ‌های بزرگ جهان از این فناوری هوشمند استفاده می‌کنند. وجود تکنولوژی بلاک چین در استارتاپ‌های بزرگ دنیا باعث شده‌ است که این شرکت‌ها مسیر پیشرفت خود را با سرعت مناسبی طی کنند. مهم‌ترین شرکت‌های مجهز به این فناوری را در موارد زیر خلاصه می‌کنیم:

Science Soft: این استارتاپ بزرگ در زمینه آموزش راهکارهای بلاک چینی و ارائه سرویس‌های هوشمند حدود ۳۲ سال سابقه کاری موفق دارد. استارتاپ Science Soft به کاربران خود اجازه می‌دهد که به فناوری‌های هایپرلجر، گرافن و اتریوم دسترسی داشته باشند. در این حالت کاربران این شرکت تجاری می‌توانند اسناد خود را به شیوه صحیح‌ مدیریت کنند‌ و برای معاملات گوناگون راهکارهای مناسبی را ارائه دهند.

 TraDove: شرکت TraDove در سال ۲۰۱۰ میلادی تأسیس شده است و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین استارتاپ های بلاک چین شناخته می‌شود‌. تعداد کاربران این استارتاپ را می‌توان حدود ۲۵۰ هزار نفر تخمین زد که از نقاط گوناگون جهان با یکدیگر ارتباط تجاری برقرار می‌کنند. این شرکت ضمن استفاده از فناوری بلاک چین جهت خرید یا فروش کالاهای گوناگون کاربرد دارد. همچنین افراد برای انجام معاملات بین المللی خود از این بستر قابل اعتماد استفاده می‌کنند.

 Mintable: شرکت Mintable در سال ۲۰۱۸ توسط کشور سنگاپور ساخته شده است و در زمینه فروش اقلام بلاک‌ چین فعالیت می‌کند. هدف این استارتاپ بلاک چین سرمایه گذاری در بازار NFT است که کاربران می‌توانند با خیال آسوده توکن‌های غیر قابل معاوضه خود را خرید و فروش کنند.

Lemonade: فعالیت این شرکت در ۲۰۱۵ در زمینه بیمه در نیویورک شروع شد. کاربرد این استارت در ارائه خدمات برای پرداخت بیمه است. این سیستم پرداخت ترکیبی از هوش مصنوعی و بلاکچین است. اطلاعات به صورت ایمن و مکانیزه در لیموناد نگهداری می‌شود.

ai: این استارتاپ بزرگ در سال ۲۰۱۶ میلادی ضمن ترکیب یادگیری عمیق و مفاهیم بلاک چین تأسیس شده است و مراقبت‌های سلامتی را به کاربران ارائه می‌دهد. پلتفرم Doc.ai تاریخچه پزشکی افراد را از طریق منابع معتبری مانند داروخانه‌ها، مراکز اورژانس و ویزیت پزشکان جمع آوری می‌کند. افراد ضمن بهره مندی از خدمات این شرکت حامی سلامت، می‌تواند از وضعیت سلامتی خود آگاه شوند.

Mediachain: این شرکت در سال ۲۰۱۷ در نیویورک  شروع به کار کرد. آثار خلاقانه را ثبت و از صحت آن ها را بررسی می‌کند. در این پلتفورم امکان همکاری آهنگسازان و توسعه‌دهندگان در فضای متن باز فراهم شده است.

 Leeway Hertz: استارتاپ Leeway Hertz از سال ۲۰۰۷ میلادی در کشور هند تأسیس شده‌ است و ضمن استفاده از فناوری بلاک چین برای شرکت‌های بزرگ دنیا اپلیکیشن‌‌های متنوعی را می‌سازد. توسعه نرم افزارهای کاربردی یکی از مهم‌ترین خدمات این شرکت بلاک چینی است. این شرکت قصد دارد که برای شرکت‌های بزرگ دنیا نسل جدیدی از اینترنت هوشمند را ارائه دهد.

Doc.ai:در سال ۲۰۱۶ میلادی با یادگیری ماشین و مفاهیم بلاکچین در سانفرانسیسکو تاسیس شد. این پلتفورم در زمینه پزشکی منابع مختلف را توسط اوراکل ها دریافت میکند. داده ها را تجزیه و تحلیل کرده و داده های پزشکی مربوط به سلامتی افراد را به بیماران ارائه میدهد و بیماران می‌توانند از خطر ابتلا به بیماری ها مطلع شوند.

Voatz : برای رای گیری و مشارکت در انتخاب استفاده می‌شود. با احراز هویت توسط گوش های هوشمند ، دسترسی به نتایج تغییر ناپذیر و با ایمنی بالا را امکان پذیر می‌سازد.

MobileGo: موبایلگو ، صنعت بازی و فناوری بلاکچین را با هم ترکیب کرده است. در این پلتفورم ۵۰۰ بازی برای گیمرها قابل دسترس است. این توکن در کیف پول تراست ولت قابل دسترس است. این رمر ارز با HitBTC ،DigiFinex یا Bitfindex  قابل مبادله است. در این بازی کاربران رمزارزی Gshare Gold را در بازی دریافت  و با اعتباری که به دست می‌آورند وارد بازی شده و توکن‌های MGO کسب می‌کنند.

ShipChain:این پلتفورم مدیریت زنجیره تامین را فراهم می‌کند و از بلاکچین اتریوم استفاده می‌کند. امکان رهگیری محموله‌ها از مبدا و مقصد در این پلتفورم وجود دارد.

Brave: مرورگری برای وب گردی و بالا بردن امنیت و سرعت آن طراحی شده است. این شرکت همچنین باعث افزایش  سهم درآمد تبلیغات تولید کنندگان محتوا می‌شود. شهرت این مرورگر به دلیل  اختصاص توکن‌هایی ویژه به کاربران است. اسم این توکن ها BAT است که می‌تواند به پول نقد در صرافی‌ ارزهای دیجیتال تبدیل شود.

بهترین استارتاپ های بلاک چین ایرانی

کشور ایران در زمینه‌ ایجاد استارتاپ های بلاک چین پیشرفت زیادی نداشته است و تنها تعداد کمی از شرکت‌های بزرگ ایرانی به این فناوری مجهز هستند. بزرگ‌ترین استارتاپ‌های بلاک‌ چین ایرانی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

والکس: استارتاپ بلاک چین والکس یک صرافی ارز دیجیتال است که از ۳۱ رمز ارز بازار (یکی از آن‌ها بیت کوین است) پشتیبانی می‌کند. در پلتفرم والکس کاربران قمیت پیشنهادی برای خرید یا فروش ارزهای دیجیتالی خود را اعلام می‌کنند و معاملات خود را به شما مستقیم انجام می‌دهند. هدف اصلی این استارتاپ کاهش کلاهبرداری در فرآیند معامله ارز دیجیتال و توزیع مناسب سود در میان کاربران است.

کارچین: در این پلتفرم فرد برای رسیدن به مقصد خود درخواست تاکسی می‌دهد و از میان گزینه‌های پیش رو به بهترین خودرو را انتخاب می‌کند. فرد برای انتخاب تاکسی مناسب معیارهایی مانند امتیاز راننده، نوع خوردو و هزینه سفر را در نظر می‌گیرد. کارچین یک استارتاپ پایدار مبتنی بر بلاک چین است که امکان جابه‌جایی مسافران در هر زمان و هر مکان را فراهم می‌کند.

IBL: این مجموعه به عنوان یکی از جدیدترین استارتاپ های بلاک چین ایرانی شناخته می‌شود که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ شمسی در دانشگاه شریف آغاز کرده است. بسیاری از اساتید بزرگ دانشگاه‌های ایرانی و خارجی در این مجموعه حضور دارند و جهت انجام پروژه‌ها و تحقیقات بلاک چینی تلاش می‌کنند. مجموعه IBL تا به اکنون سمینارهای بلاک چینی و توکن‌های NFT زیادی را برگزار کرده‌ است.

 لوکان: استارتاپ لوکان با هدف مسیریابی بهتر و کاهش مشکلات ترافیک شهری طراحی شده است. پلتفرم مسیریاب لوکان به عنوان یک سیستم غیر متمرکز شناخته می‌شود و نسبت به دیگر برنامه‌های مکان یابی دقت و سرعت بالاتری دارد. مدیران شرکت لوکان در چندین سال اخیر توانسته‌اند که توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی را به استارتاپ خود جلب کنند.

مسافرز: پلتفرم مسافرز با هدف تبادل ارز بین المللی برای افراد ایرانی که قصد سفر به کشور خارجی را دارند، طراحی شده است. این اپلیکیشن به عنوان یکی از بهترین استارتاپ‌‌ های بلاک چین ایرانی شناخته می‌شود. برای این کار فرد ایرانی مقداری ارز ریالی را به حساب این پلتفرم واریز می‌کند. فرد در مرحله بعدی ضمن ارائه اطلاعات کافی باید تعیین کند که ارز مورد نظر را در چه مکانی و چه زمانی دریافت کند.

مومنت : پلتفورمی  بر پایه بلاکچین است که با برگزاری کمپین  لحظات  نیکوکاری را با ثبت تصاویر و فیلم  ثبت می‌کند. با کمک موسسات غیر انتفاعی کار خیر نیکوکاران را ماندگار و باعث تشویق آنها می‌شود و یک جور پاداش برای کار آنهاست.

سوگل ثابت‌فر مدیر عامل مومنت بر این باور است است که بلاکچین لحظات را ماندگار می‌کند. او می‌گوید:

 مومنت پلتفرمی است که سعی دارد با ثبت لحظات نیکوکاری، اعتماد را به رابطه خیر و خیریه‌ها برگرداند و هم به افراد نیکوکار پاداشی مادام‌العمر از لحظه اتفاق‌افتادن کمک و کار نیک‌شان بدهد، تا بتوانند شاهد اثر کار خیر خود باشند. مومنت این کار را با تبدیل لحظه اثر کمک افراد نیکوکار به NFT انجام می‌دهد و آن لحظه را برای این افراد ابدی می‌کند.

چالش‌های همراه با استارتاپ های بلاک چین

استفاده از استارتاپ های بلاک چین با چالش‌های گوناگونی همراه است که برای استفاده از این فناوری هوشمند باید در نظر داشته‌ باشید. هر تراکنش بلاک چین باید توسط تمام شبکه‌های این فناوری هوشمند تایید شود که در برخی مواقع به زمان زیادی نیاز دارد. در این حالت ممکن است که محدودیت‌های گوناگونی برای تعداد تراکنش‌های بلاک چین در هر ثانیه ایجاد شود. فرآیند ثبت و انجام تراکنش‌های بلاک چین به انرژی و توان محاسباتی بالایی نیاز دارد که هزینه‌های استارتاپ را افزایش می‌دهد. بسیاری از کشورهای دنیا قوانین بلاک چین را در امور مالی خود قبول ندارند که می‌تواند مشکلات حقوقی زیادی را به همراه داشته باشد.

امنیت بالای شبکه‌های بلاک چین در برخی مواقع می‌تواند مشکلات گوناگونی را به همراه داشته باشد. هنگامی که یک کاربر کلمه عبور شخصی برای دسترسی به حساب دیجیتال خود را فراموش کند، امکان از دست دادن دائمی سرمایه وی وجود دارد. همچنین در برخی مواقع اطلاعات اشتباهی به بلاک چین اضافه می‌شود که اصلاح آن‌ها با محدودیت‌های زیادی همراه است و مشکلات امنیتی را به دنبال دارد. استفاده از استارتاپ‌ های بلاک چین نیاز به آموزش صحیح دارد که این فرآیند برای برخی افراد پروسه دشواری است. برای استفاده از فناوری بلاک چین در استارتاپ‌های نوپا باید با معایب این تکنولوژی هوشمند آشنا باشید.

مشخصات استارتاپ های بلاک چین

استارتاپ های بلاک چین را می‌توان به عنوان موفق‌ترین کسب و کارهای اینترنتی در سرتاسر دنیا معرفی کرد. این استارتاپ‌های هوشمند اطلاعات هویتی کاربران خود را در بلاک‌های مشخصی ذخیره می‌کنند و باعث حفظ ایمنی کاربران می‌شوند. رایج‌ترین ویژگی‌های استارتاپ‌های بلاک چین را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • تمام استارتاپ‌های بلاک چین ضمن برنامه ریزی دقیق، به دنبال رفع نیازهای افراد جامعه هستند؛ این شرکت‌ها ضمن ارائه خدمات یا تولید محصول، خواسته‌های کاربران را رفع می‌کنند.
  • اطلاعات مربوط به تراکنش‌های کاربران به شکل ایمن رمزنگاری می‌شود؛ در این حالت دسترسی غیر مجاز به داده‌های شخصی افراد کاهش می‌یابد.
  • استارتاپ‌های بلاک چین برای تحقق اهداف خود از یک تیم متخصص استفاده می‌کنند که در حیطه مورد نظر تجربه کافی داشته باشد.
  • مدیران استارتاپ‌‌های بلاک چین ضمن وجود اعتبار کافی در بازارهای مالی، می‌‌توانند سرمایه گذاران بزرگ را جذب کنند تا سرعت پیشرفت خود را افزایش دهند.
  • شرکت‌های استارتاپی برای تولید محصولات یا ارائه خدمات از فناوری‌های هوشمند استفاده می‌کنند و به دنبال جذب افراد متخصص هستند.
  • بازاریابی صحیح یکی از مهم‌ترین مشخصات یک استارتاپ بلاک چین است تا کاربران موجود در بازار به شکل هدفمند جذب شوند.

مزایای استارتاپ های بلاک چین

استفاده از فناوری بلاک چین در استارتاپ‌های نوین مزایای زیادی را به همراه دارد و باعث بهبود تعاملات مالی در شبکه‌های آنلاین شده است. وجود امنیت بالا برای ثبت تراکنش‌های مالی به عنوان یکی از مهم‌ترین فواید بلاک چین در استارتاپ ها شناخته می‌شود. به گونه‌ای که اطلاعات هر تراکنش مالی در یک بلاک مخصوص قرار می‌گیرد و امکان تغییر داده‌های بلاک وجود ندارد. بسیاری از استارتاپ های بلاک چین داده‌های مرتبط با تراکنش‌ها را به شکل ایمن در دسترس کاربران قرار می‌دهند و باعث شفاف سازی فعالیت‌های شرکت می‌شود. به عنوان نمونه‌ یک شرکت تولید کننده محصولات غذایی ضمن شفاف سازی اطلاعات به کابران اطمینان می‌دهد که محصولات منشأ ارگانیک دارند‌.

استفاده از فناوری هوشمند بلاک چین در استارتاپ‌های نوپا باعث می‌شود که تراکنش‌های مالی بدون هرگونه واسطه (بانک) انجام شوند. به عنوان نمونه یک فرد می‌تواند وجه مورد نظر خود را به شکل مستقیم (بدون هر واسط بانکی) به حساب فرد دیگر در کشور خارجی واریز کند. ضمن استفاده از استارتاپ های بلاک چین، می‌توان تراکنش‌های مالی را با سرعت بسیار مناسبی انجام داد. همچنین هزینه‌ انجام تراکنش با استفاده از بلاک چین نسبت به سایر سیستم‌های مالی به شکل قابل توجهی کمتر است. در این حالت ضمن هزینه پایین و در طول زمان کوتاهی، می‌توانید تراکنش‌های مالی خود را انجام دهید.

وجود سیستم بلاک چین در استارتاپ‌های نوین باعث افزایش اعتماد کاربران به خدمات یا محصولات شرکت می‌شود. در این حالت کاربران می‌توانند تراکنش‌های قبلی شرکت را به شکل ایمن و کامل بررسی کنند و از خدمات استارتاپ بهره‌مند شوند. استفاده از فناوری بلاک چین در استارتاپ‌های هنری به حفظ نسخه‌های اصلی‌ داده‌ها کمک می‌کند و در جلوگیری از هرگونه تغییر در نسخه‌های اصلی‌ نقش دارد. امکان اشتراک گذاری داده‌ها از دیگر مزیت‌های استارتاپ‌های بلاک چین است‌. به عنوان نمونه‌ کاربران یک استارتاپ ارائه دهنده‌ خدمات پزشکی می‌توانند به تاریخچه‌ بیماری‌‌ها، شیوه‌های درمانی و مراقبتی دسترسی داشته باشند.

و در پایان…

گسترش استارتاپ های بلاک چین یک گام بزرگ برای تحول کسب و کارهای جهانی در زمینه‌ ارز دیجیتال است. شرکت‌های بلاک چین داده‌های مربوط به تراکنش‌های مالی را در بخش‌های ایمنی ذخیره می‌کنند و در کاهش کلاهبرداری مالی نقش دارند. استفاده از این فناوری باعث می‌شود که کاربران تراکنش‌های مالی خود را به شکل مستقیم و بدون هرگونه واسطه بانکی انجام دهند. پیشرفت فناوری بلاک چین باعث شده‌ است که بسیاری از شرکت‌های خارجی و ایرانی از این تکنولوژی هوشمند استفاده کنند. با این وجود استارتاپ های بلاک چین با چالش‌هایی مانند مغایرت با قوانین برخی کشورها، نیاز به انرژی زیاد و محدودیت‌های اطلاعاتی مواجه هستند.

همین الان می‌تونی این مطلب رو به اشتراک بذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Read More