هوش مصنوعی

پردازش صوت در هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 5 دقیقه

پردازش صوت در هوش مصنوعی

این مقاله تحت حمایت قانون حقوق مؤلف می‌باشد. استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

پردازش صوت هوش مصنوعی، گفتار انسان را به یک متن خوانا و ساده تبدیل می‌کند. از مهمترین کاربردهای پردازش گفتار در هوش مصنوعی می توان به شناخت احساسات واقعی کاربر، کمک به افراد ناشنوا، ارسال پیامک بدون نیاز به تایپ اشاره کرد.

هوش مصنوعی چگونه صوت را پردازش می‌کند؟

مدل یادگیری عمیق صوتی

پردازش صوت در هوش مصنوعی، به معنای تبدیل داده‌های صوتی به نوشتار متنی است. ابزارهای هوش مصنوعی، اطلاعات موجود در صداهای مختلف را تحلیل می‌کنند و نقش مهمی در پردازش داده‌های صوتی دارند‌. فناوری پردازش صوت، نسبت به تشخیص صوت پیشرفته‌تر است و در زمینه‌های گوناگون کاربرد دارد.

در ابتدا فناوری پردازش صوت در هوش مصنوعی، دایره کلمات بسیار محدودی داشت و تنها می‌توانست برخی از جملات گفتاری را تشخیص دهد‌. با رشد فناوری، دایره اطلاعاتی هوش مصنوعی گسترده‌تر شد؛ اکنون این تکنولوژی مدرن قادر است انواع لهجه‌های گفتاری را نیز شناسایی کند.

فناوری پردازش صدا در هوش مصنوعی زندگی انسان‌ها را دگرگون ساخته است و در زمینه‌های گوناگونی استفاده می‌شود. وجود این تکنولوژی پیشرفته در دستگاه‌های هوشمند، باعث بهبود روابط کاربری شده است.

محققان مؤسسه فناوری ماساچوست «ام آی تی» (MIT) با کار بر روی مدل‌های رایانه‌ای دریافتند که:

مدل های رایانه ای نحوه پردازش صدا توسط گوش‌ها و مغز ما را تقلید می‌کنند تا سمعک‌ها و سایر دستگاه‌ها در آینده ای بهتر ساخته شوند. در این مطالعه محققان دریافتند که مدل‌های رایانه‌ای اخیر که توسط یادگیری ماشین ساخته شده‌اند به تکرار روشی که مغز ما صدا‌ها را پردازش می‌کند، نزدیک‌تر شده است.

کاربردهای sound processing in ai

تکنولوژی هوش مصنوعی تبدیل صوت به متن کاربرد بسیار مهمی در جامعه امروزی دارد. کاربرد این فناوری مدرن را می‌توانید در موبایل‌های هوشمند مشاهده کنید. در ادامه همراه ما باشید تا مهم‌ترین کاربرد‌های هوش مصنوعی در پردازش صوت را بررسی کنیم.

  • شناخت احساسات واقعی کاربر

هوش مصنوعی لحن و نوع بیان کاربر را به دقت ارزیابی می‌کند و نوع احساس مخاطب را تشخیص می‌دهد. در این صورت به راحتی می‌توانید نظرات صوتی کاربران را بررسی کنید.

  • کمک به افراد ناشنوا

فناوری پردازش گفتار در هوش مصنوعی، می‌تواند صداهای محیط را به صورت زیر نویس برای افراد ناشنوا نمایش دهد. این متن زیرنویس بسیار خوانا است و نقش مهمی جهت افزایش مهارت‌های افراد کم شنوا دارد.

  • ارسال پیامک بدون نیاز به تایپ

فناوری پردازش صوت در موبایل‌های هوشمند، این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که بدون نیاز به تایپ کردن پیام متنی ارسال کنند. این قابلیت در موقعیت‌های اضطراری که با کمبود زمان مواجه هستید، اهمیت زیادی دارد.

مزایای هوش مصنوعی در پردازش صوت

مزایای هوش مصنوعی در پردازش صوت

فناوری پردازش صوت در هوش مصنوعی شیوه ارتباط در دنیای امروزی را بسیار پیشرفته کرده است. با کمک این تکنولوژی مدرن، می‌توانید در سریع‌ترین حالت ممکن برای مخاطب خود پیام متنی ارسال کنید. مهم‌ترین مزایای پردازش صوت در هوش مصنوعی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • این قابلیت در موبایل‌های هوشمند، روابط انسانی و سیستم‌های هوشمند را آسان می‌کند.
  • فناوری پردازش صوت به انسان کمک می‌کند تا برای سوالات خود پاسخ مناسبی پیدا کند.
  • دسترسی به قابلیت پردازش صدا در هوش مصنوعی بسیار آسان است و بسیار سیستم‌های هوشمند به این تکنولوژی مجهز هستند.
  • استفاده از قابلیت پردازش صوت هزینه بسیار پایینی دارد و بسیاری از کاربران می‌توانند از خدمات این فناوری بهره‌مند شوند.
  • ثبت اطلاعات گفتاری به داده‌های متنی توسط ابزارهای هوش مصنوعی با سرعت بالایی انجام می‌شود.

ارزش صوت برای شرکت های بزرگ تکنولوژی

شرکتهای بزرگ تکنولوژی که در جهان به نام GAFAM معروف هستند (گوگل، مایکروسافت، اپل، آمازون و فیسبوک) داده های واقعی (VPA) را استخراج می‌کنند. صدا از تصویر محبوبیت بیشتری برای کاربران دارد. این شرکتها که کار آن ها با داده است به سمت جمع آوری داده های صوتی روی آورده اند که برای کاربران راحت است و مورد پسندتر است.

​آگاهی کامل

ارزش اطلاعات جمع آوری شده توسط شرکتهای GAFAM به جمع آوری اطلاعات از محیط است.  VPA همانطور که به صدای اطراف گوش میدهند و واکنش نشان میدهند به صدای اطراف نیز گوش میدهند و واکنش نشان می‌دهند. مثلا فردی که وارد خانه میشود قبل از اینکه صحبت کند با صدای در سیستم هوش مصنوعی صوتی VPA واکنش نشان داده و دستورالعمل صادر می‌کند. هوش مصنوعی به صورت محاوره ای میتواند آگاهی کامل داشته باشد . و رفتاری شبیه انسان و قابل درک و مفهومی داشته باشد.

حریم خصوصی

حریم خصوصی بحث مهم و چالش برانگیزی است. خیلی از کاربرها نمیخواهند شناخه شوند. هم از نظر سن و هم از نظر جنسیت. حذف اخساسات در صدا جزو برنامه هایی است که برای حفظ حریم خصوصی در برنامه شرکتهای بزرگ قرار دارد. شرکت Vesper Technologies هوش میکروفن های MEMS را می‌خواهد افزایش دهد.

و در پایان …

پردازش صوت در هوش مصنوعی یکی از جدیدترین فناوری‌‌های جامعه بشری است. فناوری پردازش صوت انواع داده‌های گفتاری را به محتوای متنی تبدیل می‌کند. این فناوری هوشمند در تمام سیستم‌های ارتباطی وجود دارد و نوع ارتباطات را تحت تاثیر قرار داده است. وبسایت سی ای پی جی با هدف مهار تورم و رشد تولید به ایرانی سربلند و زیبا می اندیشد.

همین الان می‌تونی این مطلب رو به اشتراک بذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Read More