هوش مصنوعی

پردازنده هوش مصنوعی چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

پردازنده هوش مصنوعی چیست

این مقاله تحت حمایت قانون حقوق مؤلف می‌باشد. استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

در پاسخ به سوال پردازنده هوش مصنوعی چیست؟ باید بگوییم که پردازنده هوش مصنوعی وجود ندارد. پردازنده همان تراشه است. اما بر خلاف تصور بسیاری از افراد، پردازنده یا تراشه هوش مصنوعی وجود ندارد و این تصور به اشتباه در میان مردم به وجود آمده است.

پردازنده هوش مصنوعی چیست؟

پردازنده یا تراشه هوش مصنوعی چیست

غالبا زمانی که صحبت از پردازنده‌های هوش مصنوعی می‌شود این سوال مطرح است که “پردازنده هوش مصنوعی چیست؟” و یا “تفاوت پردازنده هوشمند و عادی چیست؟”

این در صورتی‌است که در واقع این سوال از ریشه درست مطرح نشده است. بله! ممکن است با این توضیحات نه‌تنها پاسخی برای سوال‌هایتان پیدا نکرده باشید بلکه سوال‌های بیشتری نیز برایتان بوجود آمده وکمی احساس سردرگمی کنید.

اگر بخواهیم پاسخ درست‌ترین پاسخ را به این سوالات داده باشیم، می‌توان گفت ساختار مشخصی تحت عنوان پردازنده هوش مصنوعی وجود ندارد؛ چراکه اصولا آنچه تحت عنوان هوش مصنوعی می‌شناسیم، ماهیتی با با مکانیزم پردازش یک چیپست یا پردازنده را ندارد.

هوش مصنوعی در مقیاسی کلان و با استفاده از صدها نوع تکنولوژی و مهندسی و در ساختارهای بسیار متنوعی از جمله وب مانند ChatGPT ، دوربین‌های تشخیص چهره هوشمند، دستیار صوتی هوش مصنوعی و …تعریف می‌شود که در هر کدام، داده‌ها طبق الگوریتمی مرتبط با نوع خدمات ارائه شده، پردازش می‌شوند و چیزی به عنوان پردازنده وجود ندارد.

پردازنده‌هایی که هوشمند هستند

اگر بخواهیم به نقطه شروع اشاره کنیم پیدایش اولین نسل از پردازنده‌ها به حدود ۸۰ سال پیش و در دهه‌ی ۱۹۴۰ میلادی بازمی‌گردد. کامپیوترهای انیاک (ENIAC) اولین کامپیوترهایی بودند که اطلاعات و داده‌های ورودی را از در ساختاری با نام« CPU «central process unit، پردازش می‌کردند.

در چند دهه‌ی گذشته پردازنده‌ها پیشرفت‌های غیرقابل مقایسه‌ای با گذشته داشته‌اند و در حال حاضر پردازنده‌ها تقریبا در بیشتر دستگاه‌های دیجیتال از جمله رایانه  و در قالب cpu، تلفن‌های همراه با استفاده از چیپست هایی کوچک و حتی در درایوهای حافظه، دوربین‌های عکاسی و … قابل مشاهده است.

در ۱۰ سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و به‌ویژه پیشرفت چشمگیری که در حوزه هوش مصنوعی رخ داده، تغییراتی در ساختار پردازنده‌ها نیز ایجاد شده است. این تغییرات شامل استفاده از مواردی همچون سیستم پردازش عملیات ریاضی هوشمند و یا طراحی یک موتور پردازشی هوشمند برای شبکه‌های عصبی، نوروساینس و هوش مصنوعی و همچنین ایجاد بستر استفاده از تکنولوژی‌های هوش‌مصنوعی و یادگیری عمیق، یادگیری ماشین‌ها  و … ایجاد شده‌اند. در واقع این پردازنده‌ها را می‌توان به عنوان پردازنده‌هایی که هوشمند هستند و در ادامه می‌توانند خود را در کنار تکنولوژی هوش مصنوعی رشد دهند، نام برد.

تفاوت بین پردازنده هوش مصنوعی و پردازنده عادی

اصول اولیه پردازنده هوش مصنوعی و پردازنده عادی: پردازنده‌های مورد استفاده در دستگاه‌های قابل حمل مانند تلفن‌های همراه معمولاً به عنوان پردازنده‌های موبایل یا تراشه‌های تلفن همراه شناخته می‌شوند. پردازنده‌های معمولی موجود در تلفن‌های همراه و همچنین رایانه‌های رومیزی مانند موتورهای دستگاه‌های تلفن همراه شما هستند که هر کاری را که می‌خواهید گوشی‌هایتان انجام دهند، انجام می‌دهند و اجرا می‌کنند. این پردازنده، هر برنامه‌ای را که در دستگاه تلفن همراه خود اجرا می‌کنید مدیریت می‌کند. تراشه‌های هوش مصنوعی آینده پردازنده‌های موبایلی هستند که قادر به انجام کارهایی بیش از کارهای اساسی هستند که گوشی شما می‌تواند انجام دهد. تراشه های هوش مصنوعی به سادگی برای انجام وظایف خاص هوش مصنوعی به طور موثرتر و کارآمدتر طراحی شده‌اند.

فن آوری: پردازنده‌های هوش مصنوعی تراشه‌های تخصصی هستند که از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کنند تا دستگاه‌های تلفن همراه شما را به اندازه کافی هوشمند کنند تا مغز انسان را تقلید کنند. تراشه‌های هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی حجم کاری هوش مصنوعی یادگیری عمیق استفاده می‌شوند. یادگیری ماشینی تنها راهی برای دستیابی به هوش مصنوعی است. تراشه هوش مصنوعی به سیستمی اطلاق می‌شود که از چندین پردازنده استفاده می‌کند که هر کدام دارای عملکردهای تخصصی هستند. CPUهای معمولی در یک بسته تراشه کوچکتر قرار دارند و برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه طراحی شده‌اند که تمام قابلیت های سیستم مورد نیاز برای پشتیبانی از برنامه های دستگاه تلفن همراه را ارائه می دهند.

کارایی: پردازنده‌های معمولی برای برآورده کردن نیازهای یادگیری ماشینی مناسب یا مجهز نیستند. تراشه‌های هوش مصنوعی دارای یک واحد پردازش عصبی (NPU) اضافی هستند که می‌تواند عملکرد هوش مصنوعی بسیار سریع‌تری و عمر باتری بهتری ارائه دهد. با قابلیت‌های محاسباتی ناهمگون، تراشه‌های هوش مصنوعی کارایی و کارایی بالایی را برای کاربردهای هوش مصنوعی ارائه می‌کنند. تشخیص و پردازش تصویر بسیار سریعتر می‌شود به طوری که تلفن هوشمند شما می‌تواند چندین کار را به طور همزمان انجام دهد.  آنها می‌توانند وظایف برنامه نویسی خاص را بسیار سریعتر و کارآمدتر از CPUهای معمولی مدیریت کنند.

پردازنده معمولی

پردازنده هوشمند

پردازنده‌های معمولی در قالب یک تراشه با سایز کوچک طراحی می‌شوند و اغلب برای پوشش‌دهی برنامه‌های موبایل استفاده می‌شوند

پردازندۀ های هوشمند در قالب تراشه‌‌های تخصصی طراحی می شوند و قابلیت هایی از جمله تکنولوژی‌ هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشین را در تلفن‌های هوشمند پوشش می‌دهند

پردازنده‌های معمولی مناسب برآورده کردن خواسته‌های موردنیاز یک سیستم ماشین لرنینگ نیستند

تراشه‌های هوشمند مرجع استفاده سیستم‌هایی هستند که از پردازش چندمنظوره استفاده میکنند و در هر شاخه، تابع جداگانه‌ای را مورد پردازش قرار می‌دهند.

هدف اصلی از ساخت و استفادۀ از این نوع پردازنده، کاهش اندازۀ آنها، انرژی مصرفی و گرمای تولیدی در جهت کاربرد در تلفن همراه است.

تراشه‌‌های هوشمند توانایی مدیریت چندگانۀ وظایف منحصر بفرد را ضمن برنامه‌ریزی پرسرعت به کاربر ارائه می‌دهند که به طور موثر نتایج کامل‌تری را در مقابل پردازنده معمولی به همراه دارد.

و در پایان…

به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت ضمن وجود بیشمار پردازنده‌های هوشمند و گوناگون در حوزه‌های مختلف، چیزی با نام پردازنده هوش مصنوعی وجود ندارد؛ چراکه هوش مصنوعی خود به خودی‌ خود، هسته‌ای تحت عنوان پردازنده ندارد و با الگوریتم هایی همچون زبان‌های برنامه نویسی و سیستم‌هایی مانند یادگیری ماشین و یادگیری عمیق تعریف می‌شود.

همین الان می‌تونی این مطلب رو به اشتراک بذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Read More